Contact

Loonbedrijf Lageveen
De Jister 9
8806 KZ Achlum

Tel: 06 24 93 52 19
Fax: 0517 64 24 77


www.lageveenachlum.nl
Eb- en vloedbak

Kent u het probleem dat wanneer het flink geregend heeft, de ondergrond van uw paardenbak erg nat en daardoor zacht blijft? In een droge zomer is het net andersom. Dan is het zand te droog waardoor het zeer los is. De kans op blessures van uw paard is in beide gevallen erg groot. Wilt u dit voorkomen? Dan is een eb en vloedbak de oplossing.

Hoe werkt het?

Op de ondergrond van de bak komt een waterdichte laag. Hierop brengen we drainagebuizen aan met een drainerende laag. De drainageleidingen verzamelen we en sluiten we aan op een betonput. In de put kunt u de afvoer en de inlaat in hoogte verstellen. 
In droge perioden voegt u water toe (handmatig of automatisch met een vlottersysteem), en krijgt de ondergrond zo de juiste hardheid. In nattere perioden voert u het water door de drainagebuizen af naar de afvoer in de betonput. Zo hebt u het gehele jaar een goed berijdbare buitenbak.

Als toplaag passen wij een zand mengsel toe dat we speciaal voor onze eb- en vloedbakken mengen. Deze laag zorgt voor een stevige en ook goed doorlatende bodem.  

Ook voor paardenbakken indoor, is een eb- en vloedbak een ideale oplossing. Ze is vaak goedkoper dan een sproei-installatie en zeker minder arbeidintensief dan de paardenbak handmatig besproeien.
 

Realisatie

Het aanleggen van een eb- en vloedbak vraag een zeer zorgvuldige manier van werken. Het is zeer belangrijk dat de drainage op de juiste plaats blijft liggen zodat de verdeling van het water optimaal is. Ook mogen tijdens het aanvullen geen beschadigingen aan de waterdichte laag ontstaan.
Door onze ervaring en gebruik van het juiste materieel, kunnen wij voor u een perfect werkende eb- en vloedbak aanleggen. 

Referentieprojecten

 

  • Manege De Caprilli te Sonnega (binnenbak)
  • Leo Leeuwen te Arum (buitenbak)
  • Johan Kramer te Arum (binnenbak)
  • S. Lageveen te Achlum (buitenbak)
  • Paardensportvereniging de Sjaerdema-Liauckemaruiters te Franeker (binnenbak)
  • Familie Priem te Menaam (buitenbak)