Contact

Loonbedrijf Lageveen
De Jister 9
8806 KZ Achlum

Tel: 06 24 93 52 19
Fax: 0517 64 24 77


www.lageveenachlum.nl
Inkuilen

Loonbedrijf Lageveen kuilt voor iedere boer het gras in. Nieuwe machines met een hoge capaciteit zorgen efficiënt voor een kwalitatief hoogwaardig ruwvoerproduct voor uw melkvee.
We kunnen gras verwerken op verschillende manieren;

  • ronde balen persen en wikkelen, 
  • vierkante pakken persen en wikkelen
  • inkuilen met opraapwagen en shovel
  • Kleine pakjes persen
Opraapsnijwagen:

Gras inkuilen met opraapwagens is al jarenlang een gebruikelijke methode voor ruwvoerwinning.

Hiervoor beschikken wij over een Schuitemaker Rapide 100 (30 m³ DIN inhoud, max. 39 messen) en een Schuitemaker Rapide 145 (40 m³ DIN inhoud, max. 43 messen).

Wij kunnen bij het inkuilen met de opraapwagens ook conserveringsmiddelen toevoegen aan het gras.

Voor het inrijden van de kuil gebruiken wij een shovel, Volvo L70D (12 ton), met grasvork of een kuilverdeler. De kuilverdeler heeft de mogelijkheid tot verdelen met twee rotoren en verdelen met de kuilvork. Door de kuilverdeler is het mogelijk om de kuil sneller vlak te maken zodat er meer tijd is voor het aanrijden van de kuil.
 



Pakkenpersen en wikkelen:

Door de groeiende vraag naar vierkante pakken persen en wikkelen hebben wij een nieuwe Claas Quadrant 3300 RC vierkante pakkenpers en Taarup-wikkelaar tot beschikking.
Deze combinatie heeft een hoge capaciteit en is daarmee geschikt voor grote hoeveelheden.

De pers heeft een vaste maat in breedte (1.20m¹) en hoogte (0.90m¹), de lengte van het pak is variabel. Voor gewikkelde balen is een minimale maat vereist van 1m¹ tot maximaal 1.75 m¹.
Stro en hooi kunnen ongewikkeld tot 3 m¹ worden geperst.
De pers heeft een opraapbreedte van 235 cm uitgerust met een Power Feeding Rotor, de snijinrichting kan met maximaal 25 messen uitgevoerd worden voor een uitstekende snijkwaliteit. Tijdens het persen kunnen wij ook conserveringsmiddelen toevoegen aan het gras. De pers is uitgevoerd met een bestuurbaar tandem en met extra brede banden.
De pakken worden gewikkeld met zwarte of groene folie, standaard in 6 lagen (meer of minder lagen in overleg mogelijk).
 

De pakken/balen ruimen we op met een New Holland 7520 (vario), die voorzien is van een Alo Quicke voorlader Q75 en 9 meter lange transportwagen met tandem-as en brede banden.

 



Ronde balenpersen en wikkelen:

 
Vanaf het begin dat het wikkelen van kuilbalen/pakken bij de boeren zijn opkomst had was Lageveen hierin actief.
Met name door de combinatie van pers en wikkelaar in één, is het een efficïente machine voor grote, maar ook kleine hoeveelheden.

Op dit moment beschikken wij over een Welger rondebalenpers (1.20m¹ breed, Ø1.25m¹, snij-inrichting met maximaal 25 messen) in combinatie met een Goweil wikkelaar. De balen worden gewikkeld met zwarte of groene folie standaard in 6 lagen (meer of minder lagen in overleg mogelijk).

 



Vierkante kleine pakkenpers

 Voor het persen van kleine pakjes hooi of stro hebben wij een New Holland 575 kleine pakkenpers.